23 februari, 2024

Mediator Breda

Mediation en de kosten

Gratis intakegesprek

Het intakegesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Dit intakegesprek kan zowel telefonisch of via een persoonlijk gesprek verlopen. De mediator zal inhoudelijk niet ingaan op het conflict. Er wordt in dit gesprek uitgelegd hoe de werkwijze van de mediator is en wat er van de partijen verwacht wordt.


Tarieven

Het grote voordeel van mediation is dat de kosten veel lager zijn dan wanneer men kiest voor de juridische weg. Bij mediation zijn er gemiddeld 2 tot 4 gesprekken nodig om gezamenlijk tot een oplossing te komen. De gesprekken duren ongeveer 1 à 2 uur.

Het tarief voor mediation bedraagt € 100,- per uur excl. BTW. Berekende uren worden gespecificeerd op factuur. De kosten van de mediation worden verdeeld onder de partijen tenzij men dit anders overeenkomt. Dit wordt vooraf vastgelegd in de mediationovereenkomst.

De totale kosten van de mediation zijn natuurlijk afhankelijk van de snelheid waarmee de oplossing van een conflict bereikt wordt.


Vergoeding

Wanneer u kiest voor mediation kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van de kosten. Dit kan via de rechtsbijstand van uw verzekering of via rechtsbijstand van de overheid. Wanneer men een te laag inkomen en vermogen heeft, is het mogelijk om een toevoeging te krijgen. Dit houdt in dat de kosten € 53,- bedragen voor een mediation van 4 uur.
Sijberden Mediation staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand als High Trust Mediator en kan daardoor eenvoudig een toevoeging aanvragen bij de overheid. Is uw inkomen lager dan € 36.400,- (gehuwden, samenwonende, éénoudergezinnen) of is uw inkomen lager dan € 25.800,- (alleenstaande) dan kunt u in aanmerking komen voor vergoeding. Belastingbetalers in box 3 komen niet in aanmerking. Indien u hierover meer wilt weten, kunt u contact op nemen met Sijberden Mediation of informatie lezen op de website van Raad voor Rechtsbijstand.


Reiskosten

Er worden voor zowel binnen als buiten de regio Breda géén reiskosten berekend.